Hármas karambol és lángoló műhely

//Berényi Attila
Fotó: PMKI Szigetszentmiklós HTP
Két komolyabb esethez is riasztották kedden a szigetszentmiklósi tűzoltókat.

Három személygépkocsi ütközött össze Szigetszentmiklóson, a Leshegy utcában. Az ütközés következtében az egyik autó kigyulladt, az összetört gépkocsik forgalmi akadályt okoztak. A teljes egészében égő autót a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók oltották el, majd áramtalanították és vizsgálták át a többi járművet. A tűzoltás és a műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszt lezárták, áll a Katasztrófavédelem jelentésében.

Szigetszentmiklós Város hivatalos közlése szerint egy Mercedes típusú gépjármű a Leshegy út felől érkező Seat gépjárműnek ütközött, majd az ütközés következtében belecsapódott egy harmadik autóba.

A Seat sofőrje nem volt bekötve, a baleset során súlyos koponya sérülést szenvedett. Őt a helyszínen tartózkodók kimentették a járműből, a mentőhelikopter súlyos, életveszélyes állapotban szállította kórházba. A Mercedes és a harmadik jármű utasai ki tudtak szállni az autóikból.

Szigetszentmiklóson egy családi házzal egybeépített, műhelyként használt melléképület is kigyulladt a Tagi úton, jelentette a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tűzoltók kiérkezésekor az ötven négyzetméteres műhely a benne álló két gépkocsival együtt teljes egészében égett, a tűz átterjedt a családi házra, illetve a műhely mellé épített tárolóra, valamint a tároló alatti pincére is.

A lángokat a szigetszentmiklósi és a fővárosi hivatásos tűzoltók oltották el, akadályozták meg a tűz tovább terjedését, majd vizsgálták át a kiégett épületeket, a munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűzben egy acetilén gázpalack felhasadt, egy másik acetilént, három oxigént és egy szén-dioxid palackot kihoztak az égő helyiségből az egységek. A tűzből kihozott acetilén palack felhevült, a benne a kémiai folyamat elindult, ezért azt a rendőrség mesterlövészei kilövéssel hatástalanították. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének okát és a körülményeit.

(PMKI)