Megkezdődött a 2021/22-es tanév

//Tóth Gábor
Szülők, gyerekek Dunaharasztin a Fő úton. fotó: dho
A diákoknak véget ért a pihenés, indul a tanulás időszaka. Képriport az iskolakezdésről Dunaharasztin.

Dunaharasztin is elindult a tanév. Ma még csak osztályfőnöki órákkal kell számolniuk a tanulóknak, nomeg előtte a tanévnyitó ünnepséggel. A tanév 2022. június 15-ig tart, így 181 iskolában töltött nap áll a gyerekek előtt.

Az iskolák környékén reggel természetesen nagyobb volt a forgalom. Nagyon fontos, hogy az autóval közlekedők legyenek a szokásosnál is sokkal körültekintőbbek a következő időszakban. A gyerekek még nem szoktak vissza a nyárból a szabályok közé, így bármikor előfordulhat egy körülnézés nélkül az útra lelépő diák. A mai tanítási nap 11 és 12 óra között ér majd véget, így a tanintézmények körül akkor ismét gyerekseregre lehet készülni. A következő napokban a rendőrség és a Dunaharaszti Városi Rendészet is segíti az iskolába igyekvők biztonságát.

Az iskolákban jelenleg nem kötelező a maszk viselése, de az a diák aki így érzi biztonságban magát, nyilván hordhatja a védelmi eszközt. A 12 év feletti gyerekek oltására országosan 48 ezren regisztráltak, jelentette be a szünidő utolsó napján a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

(dho, koronavírus.gov.hu)