Segítséget kér az egyház a Szent Imre templom berendezéséhez

//Berényi Attila
A dunaharaszti Szent Imre templom épülete - korábbi kép. fotó: dho
A Némedi út mentén található új épület már készen van, de kívül és beül szorgos munka folyik. Ám a berendezéshez még kell némi támogatás.

A templom teljes átadását és megáldását 2021 október 30-án szombaton 10 órakor rendezik meg, Szent Imre napján. Addig azonban még megépül a nyitott parkként üzemelő templomkert, a falakon belül pedig elkészülnek a bútorok, a karzat, a kórus emelvény. A teljes munka 89 millió forintba kerül.

Ennek nagy része – az Egyházmegye, a hívek, a rendelkezésre álló anyagiak és a tér építése az Önkormányzat jóvoltából – meg tud valósulni, áll a Templomépítés elnevezésű facebook oldalon.

Ám a költségeket a fa és vasanyagok hirtelen áremelkedése megdobta 15 millió forinttal, így a hívek támogatását kéri az egyházközség. Ugyanis az utóbbi összeg nem áll rendelkezésre. Aki tud segíteni az például emléktáblát helyeztethet el, támogatás fejében a bútorokon, kórus emelvényen. A támogatást a Dunaharaszti és Taksonyi templomok sekrestyéjében, András és Zsolti atyánál várják, de akinek úgy kényelmesebb, az utalhat is az alábbi számlaszámra:

Dunaharaszti Szent Imre Római Katolikus Templomért Alapítvány  11600006-00000000-09873755

(dho)