Új áramhálózati ügyfélszolgálati irodát nyitott az E.ON Hungária Csoport Érden

//Tóth Gábor
Megnyílt az új áramhálózati iroda Érden. fotó: E.ON Hungária Csoport
Az új iroda a Dunaharasztiaknak is fontos, mert az ELMŰ Hálózati Kft. budapesti és Pest megyei ügyfelei intézhetik a hálózattal kapcsolatos ügyeiket itt. Az ELMŰ Hálózati Kft. egyébként az E.ON Hungária Csoport tagja.

Mielőtt összezavarodnánk, egy dolgot fontos tisztázni. Ahhoz, hogy otthon felkapcsoljuk a villanyt, vagy bekapcsoljuk a tv-t, azaz áramot használjunk, kétfajta szolgáltatást kell igénybe venni. Az egyikben a vezetékeket, az utcai légkábeleket, elosztókat, sőt a lakásban található villanyórát, azaz a hálózatot biztosítják, a másikban pedig magát az áramot. Ez utóbbi úgynevezett egyetemes szolgáltatója lett szeptember 1-től az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt, amely a feladatot az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt-től vette át. Az átállásról itt írtunk korábban.

A hálózatot viszont Pest megyében az E.ON Hungária Csoporthoz tartozó ELMŰ Hálózati kft. üzemelteti. Nos, ez a cég nyitott irodát most Érden.

Megnyílt az új áramhálózati iroda Érden. fotó: E.ON Hungária Csoport

Az E.ON Hungária Csoport új ügyfélszolgálati irodáját Érden a városházával szemben a Budai út 7/b-ben találja meg.

Az új iroda nyitvatartási ideje:

  • hétfő, kedd, csütörtök és péntek 8.00-14.00 óra
  • szerda 8.00-20.00 óra

A 220 négyzetméteres új irodában 8 ügyfélkapu áll a rendelkezésre, itt az áramhálózattal kapcsolatos ügyeket intézheti. Ezek közé tartozik például a műszaki igénybejelentés, a hálózathasználati és csatlakozási szerződések megkötése és mérőhelyi munkák megrendelése is. Emellett az ügyfelek mérőik felülvizsgálatát is kezdeményezhetik, valamint védendő fogyasztói státusszal kapcsolatos ügyekben is segítséget kaphatnak.

Az energiacég egyébként továbbra is azt javasolja, hogy próbálja a gyorsabb és egyszerűbb digitális ügyintézési lehetőségeket használni.  Az online ügyfélszoglálatot ide kattintva érheti el.

(dho)