A miniszterhez fordulnak a soroksári „Grassi” igazgatói pályázata miatt

//Tóth Gábor
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
A miniszterhez fordulnak a soroksári „Grassi” igazgatói pályázata miatt
A soroksári Grassalkovich Antal Általános Iskola igazgatói pályázatára egyedül a jelenlegi intézményvezető jelentkezett, ám az ő pályázatát visszadobták. A Soroksári Német Nemzetiségi Önkormányzat rendkívüli ülést tartott az ügyben.

A jelenlegi igazgatót, Kreisz Erzsébetet a szülők és a nemzetiségi önkormányzat is teljes egyetértésben támogatják. Erről korábban itt írtunk.

Mivel félő, hogy a jelen helyzetben az intézmény vezető nélkül maradhat, így a Nemzetiségi Önkormányzat rendkívüli ülést hívott össze.

Itt megjelent Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő, Bárkányi Judit, a Fővárosi Német Önkormányzat elnöke. A soroksári önkormányzat részéről a meghívást Fuchs Gyula alpolgármester, Geiger Ferenc volt polgármester, Ritter Ottó, Bányai Amir, Bereczki Miklós képviselők fogadták el. Jelen volt számos pedagógus és lakos is, írja tudósításában az ittlakunk.hu.

A napirend keretében ismertették az igazgatói pályázat eljárását, és azt, hogy Kreisz Erzsébet pályázatával kapcsolatban az SNNÖ nevében Weinmann Antal elnök gyakorolta egyetértési jogát, amit meg is küldött a tankerület igazgatójának.

A SNNÖ vezetője elmondta, hogy Kreisz Erzsébet pályázatának elutasítása miatt nemcsak szakmai, hanem szabályossági szempontból is veszélybe kerül augusztustól a Grassi működése, hiszen az iskola SZMSZ-e nem tartalmaz rendelkezést arra az esetre, ha az igazgatói munkakör betöltetlen. Vagyis, ha augusztus 15-ig nem kerül sor az igazgatói hely betöltésére törvénytelen állapot is létrejöhet.

Az ülésen elfogadott határozat szerint felkérik Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét, hogy módosítsa a köznevelési államtitkár döntését, és nevezze ki további 5 évre Kreisz Erzsébetet igazgatónak. Ha ez nem lehetséges, akkor a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgatóját kérik meg arra, hogy átmenetileg, azaz egy évre nevezze ki a jelenlegi igazgatót, hogy folytathassa munkáját.

Az ülésen résztvevők a megjelentek percekig állva tapsolva köszönték meg a szintén jelenlévő Kreisz Erzsébet munkáját.

(ittlakunk.hu, dho)