Gyálra csalta áldozatát a szexuális ragadozó

//Berényi Attila
fotó: police.hu
A Pest megyei nyomozók elfogták azt a 23 éves férfit, aki a gyanú szerint internetes társkeresőn ismerkedett meg fiatal lányokkal, egyik kiskorú áldozatát Gyálra csalva megerőszakolta.

A police.hu oldalon megjelent beszámoló ékes bizonyítéka annak, hogy milyen nagy szerepe van a szülőknek abban, hogy megvédjék gyermeküket a neten rájuk leselkedő veszélyektől. Az előre megbeszélt szabályok és a nagykorúak betekintési lehetősége a gyerekek online életébe, megelőzhetik az ilyen eseteket és megakadályozhatják, hogy szexuális bűnözők ólálkodjanak körülöttük. Még egy ártatlannak látszó netes csevegés is egy ismeretlennel, életre szóló traumákhoz vezethet.

A most nyilvánosságra hozott bűncselekmény egy Pest megyei gyermekjóléti szolgálat pszichológusának jelzése alapján 2021 márciusában jutott a rendőrség tudomására. A ragadozó azonosításához, felkutatásához és elfogásához szükséges felderítő munka 2021. április 19-ére ért be. Fővárosi alkalmi szálláshelyén fogták el az egyébként Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből származó, 23 éves F. Gergőt.

A gyanú szerint a férfi egy online felületen ismerkedett meg a kiskorú lánnyal, „beszívezték” egymást, beszélgetni kezdtek. Csevegéseik sűrűsödtek, egyre bizalmasabbá váltak, egy idő után meztelen képeket cseréltek egymásról. Ezt használta fel a férfi, hogy áldozatával szexuális viszonyt létesítsen: megfenyegette, ha a lány nem áll kötélnek, büntetésből kiteregeti a lány meztelen képeit szülei előtt. A fenyegetés megtette hatását, a lány félelmében 2021. március 14-én elment a megbeszélt találkozóra. Gyál egy kietlen, erdős részére sétáltak, majd a 23 éves férfi – a lány folyamatos tiltakozása ellenére – megerőszakolta.

A gyanúsított ugyanazon módszerrel több áldozatot is kiszemelt magának, képeket is cseréltek, de a személyes találkozások – állítása szerint – elmaradtak, a nyomozás további szélesítése, lehetséges további áldozatok felkutatása az eljárás részét képezi.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az azóta letartóztatott F. Gergővel szemben szexuális kényszerítés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

(Police.hu)