Terasznyitási körkép: Dunaharaszti, Taksony, Soroksár

//Berényi Attila
fotók: dho
Mától van arra lehetőség, hogy a vendéglátóhelyek a teraszaikat megnyissák a vendégek előtt. Nem minden étterem élt a lehetőséggel a környékünkön.

A kormány a 3,5 millió beoltottól tette függővé a terasznyitást, erről itt írtunk korábban. Fontos, hogy az éttermek belső részein egyelőre csak az ott dolgozók tartózkodhatnak, a vendégek a mellékhelyiségeket használhatják és csak az asztalnál ülve nem kell maszkot viselni, minden egyéb esetben igen. Az biztos, hogy mivel még nincs nagy meleg, érdemes jól felöltözni egy ilyen étkezéshez. A már üzemelő éttermek teraszain egyébként nem volt zsúfoltság, de volt ahol sokan voltak, míg másutt bőven volt még hely.

Dunaharasztin a legtöbb étterem megnyitotta teraszát.

A Bacchus Pub külső terasza megnyílt a látogatók előtt.

Az új Corner is személyesen várja nyitvatartási időben a vendégeket a szabad ég alatt, tájékoztatta szerkesztőségünket az üzletvezető.

A Liget Falatozót is fel lehet már keresni.

A Kisduna Étterem vezetése úgy döntött, hogy ezt a hétvégét még kihagyják. A teraszt hétfőn, azaz 2021.04.26.-án nyitják meg a vendégek előtt.

Taksony:

A Sziget étterem is vár még. Ők is az elviteles megoldás mellett maradnak pár napig. Ígéretük szerint május 1-től lehet őket megint meglátogatni és ott elfogyasztani az ebédet.

A Rengő bisztró terveiről nem tudni, telefonon sem tudtuk elérni őket.

A szintén taksonyi Két Fenyő étterem is vár még azzal, hogy a vendégeket a teraszon fogadja. A tulajdonos azt mondta telefonon szerkesztőségünknek, hogy ők a jobb időre várnak, még hideg van ahhoz, hogy szabad térben egyenek a vendégeik.

Soroksár:

A nagymúltú Sramli csárda vezetése úgy döntött, hogy hűvös idő ide-vagy oda, ők megnyitják a teraszukat a sváb ételek kedvelői előtt.

A Buffaló Steak House már a múlt héten bejelentette, hogy nyitnak, ha lehet. És már lehet.

A VakVarjú Csónakház is kinyitott.

A jövő hét második felétől a vendéglátóhelyek talán már megnyithatják belső tereiket is. Ide azonban csak azokat engedhetik majd be a tervek szerint, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Erről a miniszterelnök beszélt pénteki rádió interjújában, amelyről itt írtunk részletesen.

 

(dho)