Forgalomkorlátozással járó vizsgálatokat végeznek vasárnap a Hárosi Duna-hídon

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik / dho
A hivatalosan Deák Ferencről elnevezett átkelőn korábban megkezdett állapotfelmérésének második ütemeként a szakemberek az ősz folyamán három alkalommal, elsőként szeptember 20-án végeznek méréseket, vizsgálatokat. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai vasárnap reggel 6 és 8 óra között építik ki az ideiglenes terelést.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejleszti Zrt. közleménye szerint a vizsgálat időszakában a Deák Ferenc híd déli oldali hídján egy sávon biztosítják az északi oldali híd forgalmának folyamatos áthaladását. Az átterelés és a visszaállítás kezdetén néhány perces forgalom megállításra kell számítaniuk a közlekedőknek. A szakemberek 8 és 14 óra között elvégzik a Csepeli ártéri híd támaszain a reakcióméréseket. Az ideiglenes terelés legkésőbb 14 és 15 óra között megszűnik, és visszaáll a jelenleg is alkalmazott 3-3 sávos forgalmi rend. A következő méréseket októberre tervezik.

A Hárosi Duna-híd körül az elmúlt hónapokban vaskos botrány alakult ki, amelynek politikai hullámai is voltak – erről itt írtunk. Az átkelőt két évig újították fel, majd az átadás után nem sokkal az idén megint lezárták, később csak részben volt használható. Jó ideig azt sem lehetett tudni miért. Később kiderült, hogy egy úgynevezett saru elem eltörött, és a hibát majd a kivitelezőnek kell kijavítania.

(NIF Zrt, dho)