Egy Emu rohangászott Csepel egyik forgalmas útján

//Tóth Gábor
emu_csepelen_freepik_svf74_20200722

Képünk illusztráció, forrás: freepik / svf74

Aki azt hinné, hogy a környékünkön nem történik soha különös dolog, az most nagyot fog csalódni. Szerda dél körül egy emu rohangászott Csepelen a II. Rákóczi Ferenc úton.

A különös esetről a Csepel.info számolt be egy facebookos posztra hivatkozva.

A történtekről a kerület polgármestere is hírt adott közösségi oldalán. Borbély Lénárd azt írta, hogy: elképzelhető, hogy a kóbor-állat jelenség csökkentésére kidolgozott munkaanyagot tovább kell bővíteni az emuval is.

Borbély Lénárd

Elkészült Kolonics György emlékestjéről szóló összeállításunk, melyn… ek keretén belül adtuk át a Kolonics György Sportérdemérmeket Maricza Zsuzsanna, a Csepeli Kajak-kenu sportegyesület versenyzője és Hammer Máté, a Király Team Kick-Boksz Akadémia sportolója részére.

A jószág egyébként a közlekedést nem veszélyeztette, de természetesen megrémült az autóktól. Végül a rendőrök terelték le az útról, keresik a gazdáját. Nemsokkal később az emut a Csikó sétányon elkapták.

Az emu Ausztrália hivatalos madara. A vörös óriáskenguruval együtt az emu tartja Ausztrália címerpajzsát az ország címerében. Jelenleg az emu a világ második legnagyobb madara. Magassága 150-190 centiméter, súlya 30-60 kilogramm. Nagyon kitartó futómadár: bár röpképtelen, hatalmas távolságokat képes megtenni fáradhatatlanul, írja a wikipédia. Állatkertekben közönséges fajnak számít, Magyarországon szinte valamennyi állatkertben megtalálható.

 

(csepel.info, facebook / Borbély Lénárd, wikipédia)