Kerékpárosbarát településeket, munkahelyeket keresnek

//Tóth Gábor
biciklibarat-varos_freepik_phduet_20200603

Képünk illusztráció, forrás: freepik / phduet

Pályázat indul ismét, amelyben az önkormányzatok és a munkáltatók szerezhetnek elismerő címet, mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint államtitkár kiemelte: a kormány az elmúlt tíz évben is kiemelt figyelmet fordított a kerékpáros kultúra és infrastruktúra fejlesztésére.

A pályázat részleteiről elmondta: négy kategóriában várják a munkahelyek és a települések jelentkezését is.     A multik, a nagyvállalatok, a kkv-k és a közintézmények külön-külön versenyeznek, ahogyan a városok, a nagyközségek és a községek is, a megyei jogú városok és fővárosi kerületek azonban egy csoportot alkotnak. A megmérettetést 2020-ban is a KTI Közlekedéstudományi Intézet szervezi, a honlapjukon keddtől minden szükséges információ elérhető a pályázatok benyújtásához – fejtette ki, hozzátéve, hogy 2020. július 15-éig lehet leadni a jelentkezéseket.

Az államtitkár kitért arra is, hogy bár a Kerékpárosbarát település és a Kerékpárosbarát munkahely pályázat az előző évben elért eredmények elismeréséről szól, érdemes folyamatosan fejleszteni a bicikliseket támogató lehetőségeket.

 

(MTI)