Úgy tűnik végleges, hogy a Keletibe futnak be a Harasztit is érintő ingázó vonatok

//Berényi Attila
keleti-palyaudvar_freepik-eranicle_20200603

Keleti Pályaudvar, forrás: freepik / eranicle

Korábban 150 vonal elővárosi járatainak végállomása a fővárosban Kőbánya-Kispest volt, ám ez a legtöbb utazónak kényelmetlenséget okozott. Most úgy tűnik, véglegesen változott a helyzet.

Június 20-án lép életbe a MÁV nyári menetrendje, tájékoztatta szerkesztőségünket a vasúttársaság sajtóosztálya. Feltehetően a részletekről pár napon belül, sajtótájékoztató keretében számolnak be. Az már a jelenleg is elérhető menetrendből is kitűnik, hogy Dunaharasztit is érintő járatok végállomása a Keleti pályaudvar lesz. Ezt ide kattintva érheti el. Több információ szerint is ez már végleges, azaz nem csak ideiglenesen viszik a szerelvények az utasokat a tömegközlekedési csatlakozásokkal jól ellátott pályaudvarra. Korábban Kőbánya-Kispest volt a végállomás, ám az ingázó utazók többségének ez nem volt előnyös. Erről itt írtunk.

Így a 150. számú vonali elővárosi vonatok tartós úgynevezett fejpályaudvari kiszolgálását a jövőben is a Keleti pályaudvar látja el. Ennek köszönhetően Pesterzsébetről, Soroksárról, Dunavarsányról és Dunaharasztiról is gyorsan lehet bejutni tömegközlekedéssel a Belvárosba, legalábbis a mentrend szerint.

 

(mavcsoport.hu)