Újraéled Dunaharaszti íjász élete

//Berényi Attila
dh-ijjasz-egyesulet02_20200603

Az egyik edzésen jártunk, fotó: dunaharaszti online

Pár éve még létezett a Haraszti Íjász Club, most főnixként újjáéled a sportág. A hagyomány helyi újraélesztésén dolgozik most Havasi Ferenc, a Haraszti Íjász Csoport vezetője.
Havasi Ferenc, az íjász csoport vezetője, forrás: Havasi Ferenc / facebook

A sportágat Dunaharasztiban a Szent Sebestyén Íjász Alapítvány támogatja, amelynek Havasi Ferenc a kurátora. A szervezet ezekben a napokban csatlakozik a Magyar Íjász Szövetséghez, mondta el szerkesztőségünknek a sportvezető.

A csoport jelenleg 10 főből áll, vegyes korosztályi összetétel mellett.

A járványveszély az újjáéledő sportág szervezését is visszavetette, de már újraindultak az edzések. Hazánkban egyébként az idén több világversenyt is szerveztek volna a sportág szerelmeseinek, de mindet halasztják. A Dunaharaszti csoportnak jelenleg 2-3 olyan tagja van, akinek céljai között a versenyzés is szerepel.

fotó: dunaharaszti online

A Dunaharaszti pálya – mely a JAF Holz telephelyén működik – úgy lett kijelölve, hogy a versenyeken használt távokat lövik edzéseken. Ez azt jelenti, hogy van egy 10 egy 18 és egy 40 méteres cél is. Külön szórakoztató, hogy nem hagyományos táblák láthatóak, hanem a legközelebbin egy páva, a távolabbin gumi kacsa forma, míg az utolsó a „Cicavízió” monoszkópja virít.

Havasi Ferenc hangsúlyozta, hogy bárki belekezdhet az íjászatba, ez alapvetően szellemi sport, hiszen a lélek és a test összhangja adhat eredményt – a technika megtanulásán túl.

fotó: dunaharaszti online

Bárki jelentkezhet, akinek kedve van kipróbálni ezt a fajta elfoglaltságot – kortól, nemtől függetlenül. Ehhez a Haraszti Íjász Csoport a felszerelést is biztosítja.

Aki kedvet érez, és szeretne próbát tenni önmagával az a Haraszti Íjász Csoport facebook oldalán keresztül csatlakozhat, de Havasi Ferencnél is lehet érdeklődni, a +36302567627 -es telefonszámon.