Idős ismerősüket rabolták ki – vádemelés

//Tóth Gábor
idosek-ovatosan-ugyeszseg_freepik-rawpixel_20200528

Képünk illusztráció, forrás: freepik / rawpixel

A Dabasi Járási Ügyészség vádat emelt egy nő és egy férfi ellen, akik a nő egy idős ismerősét rabolták ki közel négy és félmillió forintnyi értéket szerezve.

A Pest Megyei Főügyészség szerkesztősünkhöz eljutatott közleménye szerint a nő már többször takarított a majd’ nyolcvanéves sértettnél, így bizalmába férkőzött és a házát is kiismerte. Ezt kihasználva a nő és élettársának testvére 2020. január 6-án, az esti órákban maszkban és egy feszítővassal felszerelkezve megjelentek a sértettnél.

A csengetésükre ajtót nyitó idős bácsit ellökték, majd feszítővassal fenyegetve a férfi elkövető értékei átadására szólította fel. Eközben a nő – kihasználva helyismeretét – összeszedte a házból a sértett euróban és forintban lévő spórolt pénzét, mintegy hárommillió forint értékben, továbbá majdnem másfélmillió forint értékben aranyékszereit.

Az elkövetők azonban ezzel nem elégedtek meg, még a sértett pénztárcáját is magukhoz vették, benne mindössze huszonháromezer forinttal.

A bűnözők ezután a zsákmánnyal távoztak a helyszínről, magára hagyva a vállsérülést szenvedett öreget.

Az ügyben a Dabasi Járási Ügyészség felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat.

 

(Pest Megyei Főügyészség)