Megindult az élet a József Attila Művelődési Házban

//Berényi Attila
jozsef-attila-muvelodesi-haz_dunaharaszti-online_20200528

Hamarosan a nagyterem is élettel telhet meg - József Attila Művelődési Ház, fotó: dho

A kisebb csoportok már megtarthatták a járványhelyzet utáni első rendezvényeiket, a jövő héttől pedig még több program indul újra Dunaharaszti Művelődési Házának falai között. A biztosági és higiénés szabályokat azonban minden résztvevőnek és szervezőnek be kell tartania.

A civil szervezetek, tánciskolák vagy éppen KRESZ tanfolyamot, vagy más képzéseket szervező cégek, állandó foglalással rendelkező csoportok már megtarthatták kis létszámú eseményeiket a házban, mondta el szerkesztőségünknek Galó Anita a József Attila Művelődési Ház művészeti szervezője. A jövő hetet még a programok beindítására szánják, de lassacskán visszatér az élet a sokat látott falak közé.

A résztvevőktől elvárják, hogy az intézménybe belépéskor fertőtlenítsék a kezüket, valamint a szájat és orrot egyszerre takaró maszkot használjanak, ezen fölül tartsák be az előírt védőtávolságot. Az ülve tartott rendezvényeken eleve úgy helyezik el a Művelődési Házban a székeket, hogy a résztvevők biztonságát szavatolják.

Az intézmény közösségi oldalán már meghirdették, hogy június 2-án újra indul a Mondókás klub.

Június 10-én Vásár lesz. A kéthetente megrendezett eseményre továbbra is elsősorban az időseket várják. Mivel veszélyeztetett korosztályról van szó, így egyszerre maximum 8 vásárló tartózkodhat majd a nagyteremben, erről a beléptetők gondoskodnak. A folyosón 2 ember várakozhat, a többiek pedig az utcán állhatnak sorba, minden esteben a védőtávolság betartásával.

Június 19-én, hosszú kihagyás után ismét lesz Magyar táncház a Paradicsomsziget Egyesület szervezésében. A szervezők leszögezték, hogy a jogszerű és ésszerű feltételeknek meg fognak felelni.

A programokról, az újonnan meghirdetett eseményekről a dunaharaszti József Attila Művelődési Ház közösségi oldalán juthat friss információhoz.