Pest megyei és budapesti cégeknek nyújt anyagi segítséget egy új pályázat

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik / welcomia
A felhívás olyan mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogat, amelyek bajba kerültek a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságban és elkötelezettek termelékenységük növelésére, valamint nyitottak a fejlődésre és technológiai megújulásra.

A 18,8 milliárd forintos keretösszegű pályázat a gazdaságvédelmi akcióterv része, és kifejezetten Budapesti és Pest megyei cégeknek szól, írja a megyei önkormányzat felhívásában.

A kiírásra minden a térségben székhellyel és legalább 1 teljes év lezárt üzleti évvel rendelkező KKV jelentkezhet, amelynek a 2020. áprilisi átlagos statisztikai állományi létszáma eléri az 5 főt. A támogatási kérelmek benyújtása 2020. május 29. 9:00 órától 2020. november 2. 12:00 óráig lehetséges.

A támogatási konstrukció a vállalkozások hatékonyságának növelését, a munkahelyek megtartását és új munkahelyek teremtését segíti. Fontos cél, hogy a cégek a támogatás révén csúcstechnológiát alkalmazzanak, környezetkímélő eljárásokkal. A kiírás eltér az eddigiektől, mert egységes pályázati konstrukció keretében lehet jelentkezni olyan célokra, amelyek a vállalkozások hatékonyságát növelik.

A pályázat részletei ITT érhetők el.

 

(pestmegye.hu)