Akár bírság is várhat azokra a Pest megyeiekre, akik indokolatlanul lépik át a megyehatárt

//Tóth Gábor
Hétfőtől vidéken enyhülnek a járvány ellenes intézkedések, de a magas fertőzésszám miatt a fővárosban és Pest megyében élőkre ez után is a korábbi, szigorúbb szabályok vonatkoznak.

A jövő héttől életbe lépő új szabályokról itt írtunk korábban. Ennek lényege az, hogy Pest megye határain belül egyelőre NEM nyithatnak meg az éttermek, vendéglátóhelyek, még azok teraszai sem, nem kezdhetnek dolgozni a kozmetikusok és folytathatnánk hosszan.

A Pest megyén kívüli vidéken élők nagyobb szabadságot napnak, például kinyithatnak a szabadtéri standok, vagy teraszukon vendégeket fogadhatnak az cukrászdák, vagy az éttermek, és látogathatóak lesznek a szabadtéri múzeumok, nagyobb szabadság lesz a parkokban is. Hétfőtől egyébként az egész országban kötelező lesz a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön a maszk, vagy a sál, kendő használata az orr és a száj eltakarására.

Az Operatív Törzs szombati ülése után, Kiss Róbert a testület munkatársa kérdésre válaszolva hangsúlyozta, hogy

„a Budapesten és Pest megyében élők továbbra is csak alapos indokkal hagyhatják el otthonukat, ha ezt valaki megszegi, szabálysértést követ el.”

Nem sokkal később Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő is megerősítette:

„A budapesti és Pest megyei lakosoknak nem fér bele, hogy elutazzanak vidékre és ott folytassanak szabadidős sétát, és kiváltképpen nem aludhatnak ott”

Security Check Required

A rendőrség egyébként azt ígérte, hogy ellenőrizni fogják munkatársaik, hogy a fővárosi és a Pest megyei lakosok betartják-e a szabályokat.

(MTI, Facebook)