98 új koronavírus fertőzöttet tartanak nyilván Pest megyében

//Berényi Attila
adatforrás: koronavirus.gov.hu / térkép: freepik /dho
Jelenleg 525 fő a hazánkban, hivatalosan azonosított fertőzöttek száma, áll a kormány hivatalos tájékoztató oldalán, amely már megyékre bontott, területi adatokat is közöl.

A koronavírus.gov.hu oldal tájékoztatása szerint Budapesten a 2020.04.01.-i adatok szerint 232 beazonosított beteg van, Pest megyében pedig 98 évintett tartanak nyilván.

Az országban elhunyt 4 krónikus betegséggel küzdő idős beteg is. Mind a négy személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett. Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, de 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

Külön felhívják a figyelmet, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

 

(koronavirus.gov.hu)