Ritkul a közösségi közlekedés

//Tóth Gábor
ritkul_bkk_kozossegi_freepik_noxos_20200328

Képünk illusztráció, forrás: freepik / noxos

A már érvényben lévő kijárási korlátozás következtében a tömegközlekedés terheltsége is csökkent, így általánosan a tanszüneti menetrendre állnak át. A H6-os vonalán pedig munkálatok miatt egy szakaszon buszok pótolják a szerelvényeket.

A Volán-buszok esetében a szombati menetrend lép életbe április 1-jétől. A MÁV és Volán járatait össze fogják hangolni, leállítják azokat a buszjáratokat, amelyek vasúti közlekedéssel pótolhatóak, mondta el az Operatív Törzs 2020.03.28.-i ülése utáni tájékoztatón Schanda Tamás. Az ITM államtitkára bejelentette, hogy az egészségügyi dolgozók a veszélyhelyzet megszűnéséig ingyenesen utazhatnak a tömegközlekedési eszközökön.

A politikus hangsúlyozta, hogy ha nem elkerülhető az utazás, akkor telefonon keresztül applikációval vásároljanak jegyet. Az akadálymentesítésen dolgoznak, a vakok-és gyengénlátók ingyen utazhatnak a Volán járatain. A márciusi bérleteket április 15-ig fogadják el a távolsági buszok járatain.

Dunaharasztin a helyi buszközlekedés március 19-e óta a vasárnapi menetrend szerint zajlik. Az önkormányzat erről szóló közleményét itt találja meg.

 

HÉV

Március 28-án és 29-én, szombaton és vasárnap a H6-os HÉV karbantartási munkái miatt

  • a vonatok rövidített útvonalon, Soroksár, Hősök tere és Tököl, illetve Soroksár, Hősök tere és Ráckeve között közlekednek, ideiglenes menetrend szerint, amely elérhető a BKK honlapján: https://bkk.hu/menetrendek/#H6;
  • H6-os jelzéssel pótlóbusz indul Közvágóhíd és Soroksár, Hősök tere között, amelyre a Közvágóhídnál a Kvassay Jenő úton lehet felszállni, ezt követően pedig a 66-os busz megállóhelyein áll meg. A pótlóbuszra Soroksár, Hősök terénél a Grassalkovich úton, a 66-os autóbusz Határ út irányú megállójában lehet felszállni.

 

BKK

Az éjszakai járatok új menetrendje szerint Budapest belső területén 15 percenként indulnak a buszok. A külsőbb kerületek központja, illetve a nagyobb lakótelepek felé tartó járatok 30 percenként, az ezeken túli külső területek felé közlekedők pedig 60 percenként követik majd egymást – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ.