Úgy tűnik, továbbra is a Keletibe futnak majd be a Harasztit is érintő vonatok

//Berényi Attila
forrás: wikipedia - Szalay3 / CC BY-SA
Sokak örömére, már egy ideje a Keleti pályaudvar a végállomása a hivatalos nevén S25 Budapest–Kunszentmiklós–Tass között közlekedő elővárosi járatnak. Valószínűleg ez nyártól nem csak ideiglenes, hanem végleges megoldás lesz.

Sorozatos hosszabbítások után egészen 2020. június 19-ig van jelenleg vágányzári korlátozás a 80a számú vonalon, így addig a szokott módon, a Keleti Pályaudvar végállomással (Kőbánya–Kispest helyett) közlekedik a Budapest–Kunszentmiklós–Tass S25 elővárosi vonat, emlékeztet az Organikus káosz – Mach Péter blogja.

A közlekedési ügyekben jól értesült blog cikke – amelyet eredetiben itt érhet el – a MÁV-START Zrt, ez ügyben Pesterzsébet polgármesterének írt levelét idézi. E szerint:

„A MÁV Zrt-vel közösen végzett technológiai megvalósítási lehetőségek vizsgálata alapján a MÁV-START Zrt, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felé a 2019/2020. évi közforgalmú menetrend 2. sz. menetrendi módosításától (érvényes június 20-tól) kezdeményezi, hogy a 80. sz. vonali egri vonatokkal együtt hatékonyabb vágányfelhasználás valósulhasson meg a Budapest-Keletiben, így biztosítva a megrendelő jóváhagyását követően a 150. számú vonali elővárosi vonatok tartós fejpályaudvari kiszolgálását.”

Ennek köszönhetően Pesterzsébetről, Soroksárról, Dunavarsányból, Délegyházáról vagy Dunaharasztiból is gyorsabb bejutni tömegközlekedéssel Budapest centrumába, mint autóval. A pesterzsébeti Duna-partról például 17 perc alatt lehet közösségi közlekedéssel a belvárosba jutni az eddigi 60 perc helyett, írja a blog.

Az Organikus Káosz blog üzemeltetője, Mach Péter és segítői immár 4 éve küzdenek ezért, és most úgy tűnik sikert értek el!

 

(Organikus Káosz)