Dunaharasztiban fogták el az unokázós csalót a rendőrök

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik / wavebreakmedia
A visszaeső elkövető egy idős férfit vert át, és egy valóságos vagyon csalt ki tőle, itt Dunaharasztin. Fontos: figyeljen oda Ön is idős rokonaira, ismerőseire, hogy ne váljanak bűncselekmény áldozatává!

A Budakörnyéki Járási Ügyészség kezdeményezte egy korábban letartóztatásból, bűnügyi felügyletbe kiengedett férfi, ismételt letartóztatását, mert a gyanú szerint a korábbi cselekményeihez hasonló bűncselekményt követett el, áll a vádhatóság közleményében.

A férfit korábban már gyanúsítottként hallgatták ki, mert közreműködött abban, hogy idős személyektől úgynevezett „unokázós” csalásokkal nagyobb összegeket szerezzenek meg. Emiatt letartóztatásba is került, de azt később bűnügyi felügyletre enyhítették így kiszabadult a börtönből. Ám nem hagyott fel tevékenységével, ráadásul a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetben kifejezetten védelemre szoruló idősek egyikét verte át ismét.

A hatóságok gyanúja szerint 2020. március 26-án, Dunaharasztiban, egy hetven év feletti idős férfitól, őt megtévesztve 1.600.000,- Ft-ot vett át arra hivatkozva, hogy a sértett fia balesetet szenvedett és a pénzt az ő kérésére viszi el neki.

A rendőrök szerencsére még Dunaharaszti területén elfogták az elkövetőt és a pénzt tőle lefoglalták.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség az újabb bűnismétlés megakadályozása érdekében a férfi letartóztatásának ismételt elrendelésére tett indítványt.

 

(Ügyészség)