Országos lehet a suttyóvadászat az utakon

//Tóth Gábor
pofatlan_tan_ORFK-ORSZAGOS_BALESETMEGELOZESI_BIZOTTSAG_01_20200103

Illusztráció, forrás: Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság engedélyével.

A fővárosban nagyon jól vizsgázott a rendőrség akciója, amelyben a közlekedési szabályokat arcátlanul, a többiek rovására figyelmen kívül hagyók ellen indítottak.

Még december elején kezdték a Pofátlan(TAN)ítási akciót Budapesten, amelyről itt számoltunk be. A lényege az, hogy a forgalomban kamerával felszerelt, civil autókkal figyelik a közlekedőket. Azokra vadásznak, akik például a busz sávban előznek vagy a párhuzamos sávban húznak be a sor elejére, esetleg csak úgy átszáguldanak a piroson. A forgalomból aztán egy normál rendőrautó emeli ki őket, és a bírság kiszabásához a felvételt használják bizonyítékként. Íme egy összeállítás ezekből:

Szécsi Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési és közlekedési osztályának vezetője most azt mondta az origónak, hogy a műszaki hiba miatt bekövetkező szerencsétlenségek aránya elenyésző, ezért ha mindenki betartaná a közlekedési szabályokat, a személyi sérülések és a halálesetek aránya jelentősen csökkenne a balesetekben.

A korábban elindított akció, mely a szabályok betartását figyelte sikeres volt, így már nem csak a fővárosban, hanem az egész országban bevezetik.

 

(origo)