Táncház a Művházban

//Berényi Attila
tanchaz_freepik_dho_20191121

Képünk illusztráció, forrás: freepik - dho

Harasztiban és környékén eddig nem nagyon volt felnőtt magyar táncház. Eddig nem volt, de mostantól lesz!

A Csillagszeműek Dunaharaszti Néptáncműhelybe gyermekeiket járató szülők, s számos városlakó felnőtt régi kérése, hogy nekik is legyen lehetőségük elsajátítani a lépéseket – mondja a programot ismertetve, magával ragadó lelkesedéssel Lengyel Zsuzsánna. A dunaharaszti Csillagszeműeket is szervező Paradicsomsziget Egyesület vezetőjének már szavaiban ott van a zene és a tánc iránti rajongás.

Lengyel Zsuzsánna,
Paradicsomsziget Egyesület vezetője
forrás: facebook

Ezt a fajta kötődést, és élményt tapasztalhatja meg az, aki – akár családostul – elmegy most pénteken (2019. 11. 22.) Dunaharasztin, a József Attila Művelődési Házba.

18 órakor kezdődik az esemény. Itt, a táncházak tematikáját alkalmazva, tájegységenként haladnak majd a résztvevők. Péntek este először a dunavarsányi Csenderítők muzsikálnak. Segítségükkel, a főként körtáncokon alapuló moldvai hagyományokat elevenítik fel. Ezt követően pedig Rigó Marci és bandája szolgáltatja a talpalávalót, akik a szatmári tánclépéseket segítik járni, néptánctanítók bevonásával.

A tervek szerint az első alkalmat majd több követi. Az érdeklődéstől függően, akár havonta is találkozhatnak a magyar néptánc szerelmesei, a Paradicsomsziget Egyesület szervezésében.

 

Táncház a Művházban

Dance event in Dunaharaszti, Hungary by Paradicsomsziget Egyesület and Csillagszeműek Dunaharaszti on Friday, November 22 2019