Szülőtalálkozó Dunaharasztin – Téma: az autizmus!

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik
Az autizmus úgynevezett spektrumzavar. A jelenségben érintett gyermekek szülei nincsenek könnyű helyzetben, hiszen speciális módszereket kell alkalmazniuk. Éppen nekik szól az a tematikus szülőtalálkozó, amelyet Dunaharasztin tartanak szakemberek pénteken (2019.11.22.).

Az autizmussal foglalkozó kutatások azt írják, hogy ez egy elég gyakori jelenség: minden 100 emberből legalább 1 érintett. Tehát Ön is egészen biztosan ismer valakit, csak lehet, hogy nem is tud róla. A József Attila Művelődési Házba szervezett rendezvényen most a szülőket és a pedagógusokat várják.

Ha felmerült Önben a gyanú, hogy gyermeke, vagy családtagja autista akkor az alábbi táblázatban található jeleket figyelve szerezhet nagyobb bizonyosságot. Természetesen az Ön kérdéseit is megválaszolják a rendezvényen.

A pénteki találkozó első felében előadást hallhatnak a résztvevők az integráltan oktatott autista gyerekek támogatásáról, Őszi Tamásné gyógypedagógustól, az Autizmus Alapítvány munkatársától. Ez után pedig a résztvevők kötetlen beszélgetés formájában vitatják meg a témát.

Az esemény regisztrációhoz kötött. Ide kattintva jelentkezhet.

A találkozó a MOL Alapítvány támogatásával, az Autizmus Alapítvánnyal együttműködve valósul meg. További információk a facebook eseményben.

Tematikus találkozó – integráció

Causes event in Dunaharaszti, Hungary by Mozaik Közhasznú Egyesület az Autizmussal Élő Emberekért and József Attila Művelődési Ház on Friday, November 22…