Szombaton Sári Rétesutca Fesztivál!

//Tóth Gábor
dabas-sari-retesfesztival1_karlik_dora_20220804

Pillanatkép a 2021-es Rétesutca Fesztiválról. fotó: Karlik Dóra

Immár 16. alkalommal rendezik meg Dabas-Sáriban a Sári Rétesutca Fesztivált! Helyi közösségek, készítik el messze földön híres réteseiket. A kóstoláson túl számtalan program vár az érdeklődőkre.

A sári rétes egy igazi különlegesség! Ugyanis ebben a szokásosnál sokkal több a töltelék, a tészta pedig csak éppen körbe öleli azt a sok finomságot. A hagyományos ízek: káposztás, mákos, túrós, meggyes, almás. Persze ezeken kívül még nagyon sok variáció létezik, és a legtöbbet meg is kóstolhatja majd a szombati (2022.08.06.) rendezvényen, 16.00 órától.

A gasztro kínálatban persze szerepelnek még kézműves kistermelők, sörök, borok és pálinkák is. Ha sikerül – és miért ne sikerülne – akkor 16 órakor 1500 ember részvételével megdöntik a legtöbb, egyszerre rétest fogyasztó ember rekordját.

A gyerekeket népi játszótér, vetélkedők, ugrálóvár, körhinta, ládavasút. helikopter várja. Lesznek még színpadi előadások, hagyományőrző programok, Bagossy Brothers Company koncert és utcabál is. A rendezvény részletes leírását ide kattinva érheti el.

Helyszín: Sári Zarándokház és Közösségi Színtér

(dho)