Adventi jótékonysági program a Laffert Kúriában

//Tóth Gábor
advent-laffert_Image-by-Matthias-Bockel-from-Pixabay_advent-4647757_20191126

Adventi gyertyák, forrás: Pixabay / Matthias Böckel

Immár hagyomány, hogy Dunaharaszti Város Önkormányzata a civil szervezetekkel közösen vár mindenkit. Advent első vasárnapján, azaz december 1-én színes programok várnak kicsikre és nagyokra, délután 3-tól egészen este 9-ig.

Az épület belső termében a vasútmodellek szerelmesei terepasztal bemutatóban gyönyörködhetnek. A meghívó szerint, digitális rendszerben vezérelt mini vonatok száguldanak majd körbe.

Árverést is rendeznek. 10 db, a civil szervezetek által feldíszített gyökeres fenyőre lehet licitálni. A bevételt a Vöröskereszt helyi szervezete és a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat által rendezett karácsonyi ünnepség támogatására ajánlják fel az ötletgazdák. A licit 17.30-kor kezdődik.

A rendezvényen tartósélelmiszer gyűjtés is lesz, mellyel a Dunaharasztin, nehéz körülmények között élő családokat kívánják megsegíteni. Az adománysátorba várják majd a pakkokat, és azok tartalmát a Dunaharaszti Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat osztja ki a rászorulók között.

És ami a programokat illeti:

17 órakor a Szivárvány Bábszínház Alapítvány Bábos Betlehem című előadását tekinthetik meg az érdeklődők az emeleti kiállítóteremben.

18 órakor a dunaharaszti egyházak lelkészeinek ökomenikus szolgálatával gyújtják meg az idei első adventi gyertyát. Ezt Hazay Tímea és Antal Kata zenés karácsonyi műsora követi.