Jót tesz a mozgás a két ünnep között is

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik / greystudio
A karácsony és az azt övező napok lényegben a zabálásról és a lustálkodásról szólnak. Eszünk az ünnep miatt, eszünk vendégségben és akkor is eszünk amikor jönnek hozzánk. Persze ezt nem árt kompenzálni egy picit.

A szakértők szerint megálljt kell tudni parancsolni magunknak, és akkor nem győz le a töltöttkáposzta, bejgli, szaloncukor hármasa. A mértékletesség mellett az is fontos, hogy ne hagyjuk ki a sportolást sem. Az edzők azt tanácsolják, hogy aki most kezdene neki az egészséges életmódnak, az tartsa be a fokozatosság elvét. Ugyanis a hirtelen túlterhelés több kárt okoz, mint hasznot.

Engyel Zsolt: Sohasem késő elkezdeni!

Egyébként még az unatkozás ellen is nagyszerű a sportolás, értelmes időtöltést jelent. Úgyhogy most is lehet küzdeni a felesleges kilók ellen, és el lehet égetni a bejgli hájat.

Nem kell egyébként feltétlenül konditerembe se menni. Dunaharasztin több park is a futók rendelkezésére áll. A Sport-Szigeten és a Bezerédi-sportparkban pedig szabadtéri kondiparkokat is lehet használni. A viszonylag meleg időben ez kellemes és ingyenes lehetőség.

(dho)