Dunaharaszti Kishuszár a Nemzeti Vágtán

//Tóth Gábor
Nemzeti Vágta - döntő, fotó: Juhász Tiborné Zsóka
Kemény küzdelemben lett 6. Galgovits Réka a Nemzeti Vágta Kishuszár kategóriájában. 18-an jutottak el egyébként az előfutamok során a lejobbak közé, majd ez után következett a döntő az október 19-én és 20-án rendezett eseményen, a fővárosi Hősök terén.

Réka Dunaharasztit képviselte a versenyen, és derekasan helytállt lovával Velion Aroniával, mondta el szerkesztőségünknek Lengyel Ágnes, a 13 éves sportoló édesanyja. A döntő futam 2 visszastart után indult el, mivel nehéz volt a vágtára készülő lovakat az indításra visszafogni. A pónik – 18 év alatti lovasok csak velük versenyezhetnek – ilyenkor már annyira várják a futamot, hogy komoly erő kell ahhoz, hogy a szabályos lehessen az indítás. A sportolót és lovát Maronka Gábor készítette fel.

Réka egyébként 7 éves kora óta lovagol, 2 éve pedig galoppol. De nemcsak ő, lova is nagyon fiatal, mindössze 4 éves, így ez volt az első komoly erőpróbájuk együtt. Galgovits Réka a Zirci előfutamot nyerte meg, és így Dunaharasztit képviselve ott volt a legjobbak között, sőt a döntőben is a Nemzeti Vágtán.

A remények szerint a jövő esztendőben is indul, tovább öregbítve a város jóhírét.