Egy éves lett a „Gyere Be!” Ház

//Tóth Gábor
gyere-be-haz_szuletesnap_dho_20240412-5

A bográcsost kínálják a lányok. fotó: dho

Pontosan egy esztendővel ezelőtt nyitotta meg kapuit Dunaharasztin a „Gyere Be!” Ház, egy olyan intézmény, amelyre a környékbeli települések mintaként tekintenek.

Az Önkormányzat irányítása alatt működő KEF szervezethez tartozik a „Gyere Be!” Ház. A régen a Területi Gondozási Központ épületeként működő ház most fiatalok csapatainak otthona. Péntekenként itt gyűlnek össze, ahol valóban szabadok lehetnek, közben értelmesen tölthetik idejüket. Mindebben felnőttek segítenek nekik, de csak éppen annyira, amennyire ők ezt szeretnék. Az intézmény legnagyobb érdeme pedig az, hogy a gyerekek bátran kérdezhetnek, bármiről. Ha nincs is meg azonnal a válasz, együtt megtalálják azt.

Sok felnőtt segíti az intézmény munkáját. A szakmai koordinátor Hamar János, addiktológiai konzulens, minden gyerekkel, fiatallal azonnal megtalálja a közös hangot, és nincs felesleges felnőttes feszengés ebben. Közben dr. Válóczi-Hirják Gabriella, aki egyébként a város aljegyzője, teljes odaadással segíti a HÁZ munkáját. Nagyon hosszú lenne a névsor mindenkit felsorolni, akik segítenek ebben.

A mostani születésnapon, ahogyan az kell, nagyon jó hangulat volt. Az egyik lány egy külön dalt szerzett erre az alkalomra, és generációjához méltón, a mesterséges intelligencia segítségével hallhatóvá tette művét. De volt közös éneklés, bográcsozás és természetesen egy hatalmas torta is!

Boldog születésnapot „Gyere Be!” Ház!

(dho)