Paál László utca: kezdődik az útépítés

//Tóth Gábor
paallaszlo-dho_20240207

A Paál László utca földes részének kezdete. fotó: dho

Dunaharaszti egyik utolsó földútjának egyike a Paál László utca 51-es főút felőli része. Most elkezdődik ennek a szakasznak a kivitelezése.

A Paál László utca helyzetéből adódóan egy újabb kijáratot képes biztosítani Dunaharaszti számára az 51-es út felé. Eddig is viszonylag sokan használtak ezt, bár a földút értelemszerűen nem volt túl népszerű.

Dunaharaszti önkormányzatának közleménye szerint 2024. február 8-án, csütörtökön megkezdődik az útépítés. Ezt a város finanszírozza. Ennek értelmében az Egry József utca és az 51-es főút közötti útszakaszt lezárják a forgalom elől. Oda csak az ott lakók, ingatlannal rendelkezők hajthatnak majd be az építkezés ideje alatt.

Kormányzati ígéret szerint az Paál László utca 51-es úti csomópontjában egy turbó körforgalom épül majd. Erről legutóbb Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyilatkozott szerkesztőségünknek.

„Ez az ország közepe, logisztikai központja!” – interjú Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel

A munkák megkezdéséhez szükséges tervek már készen állnak, a finanszírozásról szóló kormányhatározatra van szükség a kivitelezéshez.

(Dunaharaszti Város Hivatalos Oldala / facebook, dho)