Szinte teljesen leégett a soroksári Oázis kertészet

//Berényi Attila
Tűzoltók dolgoznak egy teljes terjedelmében lángokban álló, nagyjából tízezer négyzetméteres kertészet oltásán Budapest XXIII. kerületében, Soroksáron a Meddőhányó utcában 2024. február 6-án késő éjszaka. fotó: MTI / Mihádák Zoltán
Teljes terjedelmében lángolt a főváros XXIII. kerületében álló Oázis kertészet kedd (2024.02.06.) éjszaka. A tűzoltók nagy erőkkel küzdöttek a lángokkal. A faiskola megmenekült.

A soroksári, Meddőhányó utcában álló csarnokszerű épület nagyjából 5000 négyzetméter alapterületű volt. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoztak, áll a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében. Összesen tizenhárom vízsugárral oltották a lángokat, amelyeket éjfél előtt sikerült megfékezni.

A telex olvasói szerint már korábban látható volt a felszálló füst az épületben, később több robbanás is hallatszott.

A tűzben az épületek többsége szinte teljesen megsemmisült, úgy tudni, hogy személyi sérülés nem történt.

Az Oázis kertészet közösségi oldalán megjelent közlemény szerint a tűz okának feltárása jelenleg is folyamatban van. A kertészet természetesen a következő napokban zárva tart. Ám a szabadtéri területek, a faiskola jelentős része is sértetlen, így ott kezdik majd meg a következő napokban az árusítást.

(FKI, telex, MTI, Oázis kertészet / facebook)