Aszfaltoznak a haraszti vasúti átjárókban

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció, forrás: freepik / studiopieace
Ahogyan korábban mi is beszámoltunk róla, ideiglenes aszfalt burkolatot kapnak a vasútat keresztező dunaharaszti átjárók. A csapadékos időjárás miatt a munka megcsúszott, íme az új menetrend.

A Budapest-Belgrád-projekt munkálatai jelenleg is tartanak. Az átkelők most ideiglenes aszfalt burkolatot kapnak, tehát ezek nem maradnak így, nem ez lesz a végleges állapotuk, értesült szerkesztőségünk, az önkormányzat szakembereitől.

Korábban mi is megírtuk, hogy mely átkelőkre mely napon kerül sor. Ám az időjárás nem kedvezett az eredeti menetrendnek, így csúszás van benne.

Ideiglenes aszfalt burkolatot kapnak a haraszti vasúti átjárók

Ma (2023.12.04.) a Magyar utcai átkelőben rövidebb időszakokban lehet lezárás, mert azt az acéllemezekből álló védőzónát alakítják ki a szakemberek, amely majd az aszfaltréteget tartja távol a sínektől.

Az aszfaltozás jelen állás szerint az alábbi menetrend szerint történik, azaz ezekben az átkelőkben kell lezárásra számítani. Fontos, hogy amint az aszfalt járhatóvá válik, azaz megszilárdul, a forgalmat ráengedik, azaz ismét átjárhatóvá válik az átkelő.

  • 2023.12.04. (hétfő) – Rákóczi utca
  • 2023.12.05. (kedd) – Temető utca
  • 2023.12.06. (szerda) – Magyar utca

Ha az időjárás elromlik, tehát eső vagy hó esik, akkor ismét lehet csúszás. Így a fenti időpontok tájékoztató jellegűek. Az aszfaltozás után optimálisabb lesz ezekben az átjárókban a közlekedési feltétel.

(dho)