Ideiglenes aszfalt burkolatot kapnak a haraszti vasúti átjárók

//Tóth Gábor
rakoczi-vasuti-atjaro2_dho_20231106

Átjáró Dunaharasztin a Rákóczi utcában. fotó: dho

Egyre többen kifogásolták, hogy a Budapest-Belgrád-projekt miatti munkálatok következtében a közúti átjárók nehezen használhatóak. Most ideiglenes aszfaltburkolatot kapnak ezek az útszakaszok.

A héten több átjárót zárt le a kivitelező Dunaharasztin, egymás után, pár órára. Erre azért volt szükség, mert ideiglenes aszfalt burkolatot kapnak ezek a szakaszok. Ám ezt megelőzően acéllemezekkel védő zónát alakítottak ki a szakemberek a sínek körül, hogy az aszfalt le kerüljön oda. Információink szerint ez a munka csúszott meg, így emiatt volt lezárva ma (2023.11.29.) délelőtt egy darabig a Határ úti átjáról. Úgy tudjuk, hogy az önkormányzat erről csak utólag értesült.

A város hivatalos közösségi oldalán megjelent friss közlemény szerint a munka az ideiglenes aszfalt lehelyezéséhez érkezett. Így az alábbi időpontokban ismét le lesznek zárva az átkelők:

  • november 30., csütörtök, HATÁR ÚT
  • december 1., péntek, RÁKÓCZI U.
  • december 4., hétfő, TEMETŐ U.
  • december 5., kedd, MAGYAR U.

Ha az aszfalt megszilárdult azonnal megnyitják az érintett szakaszt az autósok előtt. Az azonban fontos, hogy az aszfaltozáshoz megfelelő időjárás szükséges. Tehát ha esik, vagy havazni fog, akkor előfordulhatnak csúszások. A városvezetés ígérete szerint, a kivitelező által nyújtott információkat azonnal továbbítják a lakosság felé.

Fontos, hogy ezek ideiglenes burkolatok lesznek, tehát még nem így fognak kinézni véglegesen az átjárók. Azokon a továbbiakban is dolgozni fognak.

(Dunaharaszti Város hivatalos oldala / facebook, dho)