Dunaharasztin is megalakult a helyi választási bizottság

//Berényi Attila
valasztasi-bizottsag-eskutetel_dho_20231129-2

A Dunaharaszti Helyi Választási Bizottság tagjai (ballról): Nagy István (elnök), Csapóné Nagy Klára (elnökhelyettes), Kulcsár Ferenc (tag). fotó: dho

A választási bizottságok a választópolgárok független, kizárólag a törvényeknek alárendelt szervei. A 2024-es önkormányzati és Európai Parlamenti választás kapcsán most megalakult a Dunaharaszti Helyi Választási Bizottság.

A testület elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választások törvényes rendjének helyreállítása, áll a Nemzeti Választási Bizottság tájékoztatójában.

Az eskü. Ballról: Kulcsár Ferenc a Helyi Választási Bizottság tagja, Lehel Endre alpolgármester, Kiss Gergely jegyző, a Helyi Választási Iroda vezetője.

A Dunaharaszti Választási Bizottság tagjait és póttagjait legutóbbi ülésén választotta meg a jelenlegi képviselő-testület. Az érintettek ma (2023.11.29.) letették az esküt, majd első ülésükön elnököt és elnökhelyettest választottak. Mindezek alapján a Dunaharaszti Helyi Választási Bizottság összetétele az alábbi:

  • Nagy István (elnök)
  • Csapóné Nagy Klára (elnökhelyettes)
  • Kulcsár Ferenc (tag)
  • Gáll Sándor (póttag)
  • Ottava Tamás (póttag)
  • Rónai János (póttag)

A napokban alakult meg a megyei választási bizottság is, amelynek elnökhelyettese dr. Kása-Richlach Mónika, dunaharaszti jogász. Erről ide kattintva olvashat.

Aláírás. fotó: dho
(dho)