Rendőrségi razziát tartottak Dunaharaszti és Taksony útjain

//Tóth Gábor
Dunaharaszti, közúti ellenőrzések, 2023.11.23., fotó: Szigetszentmiklós Bűn- és Balesetmegelőzés / facebook
Több napon keresztül tartott az a razzia, amelyben a közlekedési szabályokat megszegőkre vadásztak. A rekorder durva csúccsal „nyert”, kemény büntetést kap majd a gyorshajtásáért.

A rendőrség Dunaharasztin és Taksonyban vonult ki az utakra. Azt figyelték, hogy a közlekedők miként tartják be a szabályokat. Az ellenőrzés célja a sebességtúllépések visszaszorítása, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése, valamint az elsőbbségi szabályok betartatása, -kiemeleten az oktatási intézmények környékén található gyalogátkelőhelyeken – áll a rendőrség helyi közösségi oldalán kiadott közleményben.

Az ellenőrzésben álló és mozgó traffipaxok is részt vettek, valamint a rendőrök a köztérfigyelő kamerákon keresztül is megfigyelték a forgalmat és az út mellett szolgáló kollégáik emelték ki a szabályszegő autósokat.

Az ellenőrzés mérlege: gyorshajtás miatt 22 helyszíni és 4 közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök. A negatív rekorder az a sofőr volt, aki 50 helyett 113 km/h-val száguldozott belterületen!

Az elsőbbség meg nem adása miatt 8, biztonsági öv hiánya miatt 13 alkalommal intézkedtek. Az akcióban a Dunaharaszti Közterületfelügyelet munkatársai is segítséget nyújtottak.

(Szigetszentmiklós Bűn- és Balesetmegelőzés / facebook)