Idei első ülését tartja Dunaharaszti képviselő-testülete

//Berényi Attila
kepviselo-testulet_dho_20230130

Korábbi kép. fotó: dho

A testület meghívójában előzetesen 11 napirendi pont szerepel.

A képviselők elé kerül a hétfői (2023.01.30.) ülésen a város ez évi költségvetésének tervezete, valamint az intézményekkel kötendő megállapodás is.

Szavaznak majd a nemzetiségi önkormányzatokkal kötendő 2023. évi egyezségről és a testület Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról.

Szavazás várható a Dunaharaszti-Alsónémedi között építendő kerékpárúttal kapcsolatos HÉSZ módosításról, valamint új rendelet válthatja fel a még 2000-ben alkotott, a város közművelődéséről szóló szabályzót.

A képviselő-testületnek is meg kell szavaznia az új szigetszentmiklósi rendőrkapitány személyét. A posztot – jelenleg megbízottként – Novák Sándor látja el. Témájában ide kapcsolódik az a megállapodás-tervezet, amely a helyi közbiztonságot érintő túlszolgálati feladatok ellátásáról szól. Voksolnak majd a képviselők az Oktatási, Művelődési és Sport Bizottság, valamint a Szociális és Egészségügyi Bizottság éves beszámolójáról is.

A képviselő-testület ülése 2023. január 30-án, 14.00 órakor kezdődik a Városháza Dísztermében. Az eseményről, szokás szerint részletes beszámolót közlünk.

(dho)