Megkezdték az utcákon tárolt autóroncsok eltüntetését

//Berényi Attila
Már jó ideje közterületen álló autó Dunaharasztin. fotó: dho
Még tavasszal fogadta el a képviselő-testület azt a rendeletet, az lehetővé teszi, hogy az utcákon, parkolókban, huzamosabb ideig tárolt járműveket elszállíttassa a város. Megjelentek az első, témába vágó hirdetmények is.

A közterületen tárolt roncs járművek, azon túl, hogy nem nyújtanak valami szép látványt, bizony foglalják a helyet, a parkolókat. Az érvényben lévő szabályok szerint Dunaharasztin maximum 10 napig állhat autó, közterülethasználati engedély nélkül a kerítéseken kívül, de akkor is csak mellékúton. A rendelkezés részleteit elolvashatja alábbi cikkünkben.

Eltüntetik az autóroncsokat Dunaharasztiról

Most a város honlapján megjelentek az első olyan hirdetmények, amelyek arról adnak tájékoztatást, hogy egy-egy járművet elszállítottak. A dokumentumban szerepel, hogy a kocsit honnan és hová vitték el. Azért ezt az értesítési formát választotta ezekben az esetekben a város, mert a kocsik tulajdonosát más formában nem tudta értesíteni a történtekről – a jármű beazonosítása nem vezetett eredményre, így az üzembentartó személyes sem megállapítható. Természetesen, ha előzetesen más módon be tudják azonosítani a tulajdonost, akkor nem ebben a formában jelenik meg az értesítő.

A kocsik elszállításának és tárolásának költségeit, ha jelentkezik a tulajdonosuk, akkor meg kell fizetnie. Hat hónapig van erre lehetősége. Ha viszont lejár a fél év, akkor a járművet értékesítik, vagy más módon hasznosítják.

(dho)