Szúnyoggyérítéssel indul a június

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik / porigdown
Ismét harcba indulnak a szakemberek a szúnyogokkal. Dunaharasztin és a környező településeken is földi szúnyoggyérítés lesz 2022. június 1-jén, szerdán.

A város honlapján közétett hír szerint  a munkát a napnyugta utáni órákban kezdik. Ha esne akkor a pótnap 2022.06.02. vagy 03.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberekre nem veszélyes.

Azért arra kérik Önt, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján gyűjtse össze vagy takarja le. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

(dunaharaszti.hu)