Átadták a Dunaharaszti Területi Gondozási Központ új épületét

//Berényi Attila
A Területi Gondozási Központ új épületének pihenő szobája. fotó: dho
Az Akácfa utcai ingatlan, amely az új „Idősek napközije” lesz, immár készen áll a munkára, pusztán a használatbavételi engedélynek kell még befutnia és indulhat a költözés.

1975-ben költözött az idősek ellátásáért felelős intézmény a Batthyány utcában található központjába, ezt a legtöbben az „Idősek napközijének” hívták. Az ingatlan felett eljárt az idő és szűkösnek is bizonyult, valamit a jelenlegi előírásoknak sem felel már meg. Dunaharaszti Városa éppen ezért vásárolt meg egy Akácfa utcai épületet, a régi házat pedig eladják a kiköltözés után.

A most átadott új központban korszerű és kényelmes feltételek állnak az idősek és az ott dolgozók rendelkezésére is.

dr. Szalay László polgármester a megnyitón. fotó: dho

A kifejezetten családias hangulatú megnyitó ünnepségen dr. Szalay László polgármester kiemelte, hogy a Területi Gondozási Központ nagyon fontos intézmény, a szociális szegmens egyik leglényegesebb eleme. Maga az épület, korábban is hasonló célokat szolgálat – emelte ki a városvezető. A beruházást teljes egészében az önkormányzat finanszírozta.

Schmidt Tibor a Dunaharaszti Területi Gondozási Központ vezetője beszél. fotó: dho

Schmidt Tibor a Dunaharaszti Területi Gondozási Központ vezetője megköszönte a város segítségét és megígérte, hogy minél hamarabb élettel töltik meg az új épületet. A Műszaki iroda munkatársainak is köszönetet mondott, hogy az ingatlant úgy újították fel, hogy az minden előírásnak megfelel. Külön kiemelte, hogy a saját kollégái a mindennapi feladataik mellett gondoskodtak arról, hogy az új munkahelyükön minél otthonosabb körülmények várják majd az időseket.

(dho)