Hétfőn születik meg Dunaharaszti ez évi költségvetése

//Berényi Attila
fotó: dho
Ebben a hónapban immár harmadszor tart ülést a város képviselő testülete. A legfontosabb napirendi pont most a költségvetés lesz.

Február első napján tartotta meg a testület idei első ülését, majd a közmeghallgatáson gyűlt össze a városvezetés. Mindkét eseményen szó volt Dunaharaszti 2022. évi költségvetéséről.

Összefoglaló Dunaharaszti Város közmeghallgatásáról

A büdzsé főösszege több mint 14 milliárd 255 millió forint, amely egy technikai szám. Ezzel egyébként megegyezik a kiadási oldal is, így a büdzsé egyensúlyban van. A tervezett fejlesztésekről a közmeghallgatásról készített összefoglalónkban olvashat részletesen. Az előterjesztés hétfői elfogadásával megszületik Dunaharaszti 2022. évi költségvetése.

A képviselők ezen fölül a tervek szerint módosítják a tavalyi költségvetési rendeletet, azaz a tényleges kiadásokhoz és bevételekhez igazítják a tervezetet. Határozat születhet egy ingatlan értékesítéséről is. Eredményt hirdetnek majd a Bezerédi sportpark építésére kiírt közbeszerzési eljárásban, így kiderül kiépítheti fel a beruházást. Jóváhagyhatják az ez évi közbeszerzési ütemtervet is.

Határozat születhet annak érdekében, hogy a Paál László utca tervezett 51-es úti kivezetéséhez szélesebb utat tudjanak építeni.

Az előírások szerint döntést hoznak arról, hogy a polgármester mely napokon vesz ki szabadságot, és elfogadhatják az Oktatási, Művelődési és Sport Bizottság valamint a Városi Könyvtár éves beszámolóját is.

A meghívó szerinti utolsó napirendi pont a 2022. április 3-án tartandó országgyűlési képviselők választására és az országos népszavazásra delegált szavazatszámláló bizottságok tagjainak és póttagjainak megválasztásáról szól.

Az ülésről, amely 2022. február 21.-én, hétfőn, 14 órakor kezdődik a Városháza dísztermében lapunk részletes beszámolót közöl.

(dho)