Költségvetés, közbeszerzések, intézményvezetői posztok – újra képviselő-testületi ülés

//Berényi Attila
Városháza, Dunaharaszti. fotó: dho
Ismét rendes ülést tart Dunaharaszti képviselő-testülete. A város legfőbb döntéshozó szerve 2021. szeptember 27-én, 14 órakor ül össze a Városháza dísztermében.

A nyári szünet alatt rendkívüli üléseken hozták meg a legfontosabb határozatokat a városvezetői. Ezekről itt és itt valamint itt számoltunk be.

A jövő hétfői, rendes ülés napirendjén eredetileg 10 napirendi pont szerepelt, de sürgősségi indítványokkal ezt még kiegészíthetik. Utóbbiból már meg is érkezett az első. Ez egyébként egy apró módosítást kezdeményez a Helyi Építési Szabályzaton a Dunaharaszti Evangélikus Egyházközség kérésére.

Az első napirendi pont az Önkormányzat ez évi költségvetése első félévének végrehajtásáról szóló tájékoztató. A következőkben a büdzséről szóló helyi rendeletet módosíthatják is a képviselők, ugyanis növekedtek az előirányzatok.

Változtathatnak majd az ez évi közbeszerzési ütemterven is. Ez érinti majd a közintézmények földgáz- és villamos energia beszerzését. A testületi ülésen szó lesz a „Víziközmű Gördülő Fejlesztési Tervről” is, ez már a 2022 és 2036 közötti időszakról szól. Módosíthatnak a képviselők a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központtal között vagyonkezelési szerződésen, és döntés születhet egy útnak szánt ingatlan megvásárlásáról.

Egy intézményvezetői posztra pályázatot írnak ki, egy másik esetében pedig eredményt hirdetnek.

Változik a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzata, mivel az egyik bizottság külsős tagja lemondott, és kisebb pontosításokat is elvégeznek a szövegen.

A napirenden szerepel a Dunaharaszti Területi Gondozási Központ 2020. évben végzett munkájáról szóló beszámoló is.

(dho)