7 napirendi pontot tárgyaltak meg a rendkívüli ülésen

//Berényi Attila
polgarmesteri-hivatal-belso-udvar_dho_20210727

A Városháza főbejárata, Dunaharasztin. fotó: dho

Eredetileg 5 téma szerepelt Dunaharaszti Város Képviselő-testületének mostani rendkívüli ülésének meghívójában, ám ezt két sürgősségi indítvánnyal egészítették ki.

Mindkét sürgősségi előterjesztés a HÉSZ módosításait (Helyi Építési Szabályzat) érintette, amely lezárta a partnerségi egyeztetéseket is. Ezekhez nem érkezett megjegyzés a partnerektől. Az első a gazdasági területek fejlesztéséről szólt. A második a tervezett lakóövezeti fejlesztést (például a tervezett Napsugár utcai lakópark) érinti. A módosítás nem teszi lehetővé, hogy az eredetileg tervezettnél több lakóingatlan épüljön a területre. A képviselő-testület döntésében elfogadta a partneri egyeztetések lezárását és a szükséges hatósági eljárás megindítását.

A képviselő-testület győztest hirdetett a Dunaharaszti Területi Gondozási Központ átalakítására kiírt közbeszerzési pályázatról. A város még tavaly év végén vásárolt meg egy ingatlant, amely 766 m² alapterületű, és 40 fő elhelyezésére lesz majd alkalmas. Az ehhez szükséges munkálatok elvégzésével a Prokni-Bau Kft.-t bízza meg a város. Ez a cég adta a legalacsonyabb árat tartalmazó ajánlatot, közel nettó 74 millió forintot, amelyet 36 hónapos jótállással egészített ki.

Hajdu Zsolt, az Oktatási, Művelődési és Sport Bizottság elnökének előterjesztésére két civil szervezet kapott pótlólag támogatást a bizottság felhasználható keretéből. Így programjai szervezésére a Magyar Cserkészszövetség 647. sz. Tomori Pál Cserkészcsapata 300.000 Ft-ot, míg a Honismereti kör 250.000 forint támogatást kap az önkormányzattól.

A város legfőbb döntéshozó szerve, határozatával módosította a területi védőnői szolgálat körzethatárait. Erre azért volt szükség, mert a Nemzeti Egészségügyi Alapkezelő 250 fős gyermeklétszámig finanszíroz egy-egy körzetet. Bár ettől a felső határtól el lehet térni, csak azt nem fizeti az állam. Városunkban egyre több a gyermek, és a védőnői szolgálat több körzetében is átlépte ezt a szintet. Az előterjesztést a képviselők támogatták.

Módosították a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központtal kötött vagyonkezelési szerződést is. Ennek értelmében a Kőrösi Csoma Sándor Általános iskola egyik, közel 12 m²-es helyisége is a tankerülethez kerül, mint vagyonkezelőhöz.

(dho)