Szerdán ismét szúnyoggyérítés

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik
Folytatódik Dunaharasztin és a környék településein is a vérszívók állományának gyérítése.

A földi kémiai védekezés 2021. július 28-án, szerdán a napnyugta utáni időszakban végzik el. Tartaléknapok: 2021. július 29-30. Városunkban 100 hektáros területet érint majd közvetlenül a beavatkozás.

Dunaharasztin kívül ezen a napon lesz még gyérítés itt a környéken Soroksáron, Délegyházán, Dunavarsányban, Szigetszentmiklóson és Taksonyban is. Pest megyében egyébként 24 településen végzik el egyszerre a műveletet.

A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízták meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a Szerocor Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választotta ki.

A kémiai irtás során felhasznált készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

(PMKI)