Ifjú dunaharaszti sportoló érdemelte ki a MOL támogatását

//Tóth Gábor
mol-tehetsegtamogato_dmtk_FedorZoltan_mol_20210726

Fedor Zoltán, a DMTK sportolója. kép: MOL Alapítvány

Hetvenhét tehetséges fiatal sportolót, összesen 25 millió forint értékben díjazott a MOL Alapítvány idén. Köztük ott van egy dunaharaszti fiatal is.

A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata elsősorban azoknak az általános- vagy középiskolás diákoknak nyújt anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók, és országos vagy nemzetközi versenyen is jó eredményeket értek el. Az útiköltségtérítésre, eszközvásárlásra vagy egyéb sportoláshoz köthető költségekre igénybe vehető támogatás a fiataloknak megfelelő hátteret jelent a további felkészüléshez, versenyzéshez, áll MOL Alapítvány szerkesztőségünknek küldött közleményében.

A díjazottak között ott van Fedor Zoltán dunaharaszti karatés is.
A most 16 éves fiatal 5 éves kora óta űzi ezt a küzdősportot, sporttagozatos általános iskolába járt, sokszor képviselte iskoláját a sporteseményeken. Gyorsan megszerette ezt a sportot, ahogy lehetősége volt, kipróbálta a versenyzést is. Közeli céljai között szerepel, hogy továbbra is válogatott kerettagként, idehaza bajnoki címeket, magyar bajnoki helyezést szerezzen. Most azért küzd, hogy sikeresen kvalifikálja magát a 2021. évi és a 2022. évi korosztályos Európa-Bajnokságra. 3 év múlva, ha bekerül a felnőtt korcsoportba, a ranglista alapján tudja folytatni a magas szintű versenyzést. A felnőtt korosztályban is szeretné folytatni versenyzői pályafutását, áll az Alapítvány versenyzőket bemutató anyagában.

A MOL Alapítvány ebben az évben Fedor Zoltán mellett Pest megyéből Kriszt Saroltát a GEAC többpróbását, Szabó Vilmos gödi kajakost, Antal Panni gyömrői RG versenyzőt, Görbe Soma vecsési autóversenyzőt, Fleischer Dóra karatést, Molnár Kitti teniszezőt, Szeleczki Szabina ceglédi dzsudokát, valamint ifj. Gombócz Ferenc pályi sakkozót támogatja.

(MOL Alapítvány)