5 éve akarja bezárni a Kispostát a Magyar Posta

//Tóth Gábor
Postaláda a Kisposta oldalában, Dunaharasztin. fotó: dho
2021. augusztus 31-én végleg bezár a Kisposta Dunaharasztin. Az önkormányzat közleményben erősítette meg korábbi erről szóló beszámolónkat.

A 2021. 07.19. rendkívüli képviselő-testületi ülés témája volt a Kisposta ügye. Mint korábban megírtuk, a városvezetés nem tudja tovább finanszírozni a posta helyett az intézmény teljes működtetését.

Megszűnik a Kisposta!

Az önkormányzat frissen kiadott közleménye szerint a Magyar Postával évek óta folyamatos egyeztetést folytatott a város a ligeti Kisposta üzemeltetéséről.

„A bezárás ötlete a Magyar Posta részéről már 5 évvel ezelőtt felmerült, amit mi mindenképp meg akartunk akadályozni, ezért 2016-tól Dunaharaszti átvállalta az épület fenntartását a Magyar Posta Zrt-től, a Posta pedig két főt biztosított a munka ellátására. Az év elejétől azonban ezt sem vállalták, így az Önkormányzat finanszírozta a ligeti Kispostán dolgozó szakemberek bérét is, vagyis a teljes üzemeltetést a város állta.”

A magyar Posta azonban már így sem üzemelteti tovább az intézményt és erre alkalmas pályázót, vállalkozót sem talált. Így augusztus végével lakat kerül a Kisposta épületére, az emberek pedig a Baktay téri 1. sz. Posta és az Anna-házban üzemelő Postamester szolgáltatásait tudják igénybe venni.

A város közleménye szerint:

„Tisztában vagyunk azzal, hogy sokaknak kényelmetlenséget jelent ez az új helyzet és át kell alakítani a mindennapokat. Az elmúlt 5 évben azon dolgoztunk, hogy ezzel ne kelljen szembenéznünk, ugyanakkor a további üzemeltetést a város nem tudja vállalni a Magyar Posta Zrt. helyett.”

(dunaharaszti.hu)