Megint szúnyoggyérítés!

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik / natchas
Ahogy az elmúlt hetekben mindig, most is földi úton történő szúnyoggyérítést hajtanak végre Dunaharasztin.

A város honlapján megjelent közlemény szerint a munkát 2021. július 19. napján, azaz hétfőn végzik el, a napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2021. 20-21.-én ugyanebben az időben lesz a gyérítés.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Önnek a már megszokott óvintézkedéseket ajánlják: A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szúnyoggyérítés mellett azzal is csökkentheti a vérszívók számát, hogy az ingatlana körüli úgynevezett pangó vizeket megszünteti.

(dunaharaszti.hu)