Lehetővé teszi a kormány a harmadik oltás felvételét

//Berényi Attila
Megoszlanak a vélemények arról, hogy kellene-e harmadik oltás, mondta a Kossuth Rádióban Orbán Viktor. Ha az emberek ettől nagyobb biztonságban érzik magukat, megadják a lehetőséget augusztus elsejétől.

A kormányfő azt mondta, hogy a második oltás után 4 hónappal lehet kérni a harmadik vakcinát. Azt mondta a politikus, hogy ahol Ön megkapta korábban a vakcinát, oda menjen el, időpontegyeztetéssel, hogy itt vegye fel a plusz oltást. Hogy milyen tipusú vakcinát kaphat az érintett, azt az orvos dönti el.

Mindez 2021. augusztus elsejétől lehetséges, mondta el a kormány döntését Orbán Viktor.

Az egészségügyi dolgozóknak kötelezően előírják a védőoltás felvételét! Azaz a gyógyításban csak az dolgozhat, aki beoltatja magát a COVID ellen.

A miniszterelnök felhívta a figyelmet, hogy az oltatlanok nagy veszélyben vannak. Az időseket, akik még nem éltek az oltás lehetőségével, valamilyen formában személyesen keresik fel.

A kormány fel akarja pörgetni a fiatalok, gyerekek oltását. A tervek szerint a tanévkezdéskor az iskolákban teremtik meg az oltás felvételének lehetőségét, így azok a gyerekek, akiknek a szüleik ezt engedélyezik, megkaphatják a vakcinát a suliban.

Akinek nincs oltása az ne menjen külföldre, szögezte le a miniszterelnök.

(Kossuth Rádió, dho)