Huzavona Dunavarsányban a Duna parti területekről

//Tóth Gábor
A dunavarsányi Duna part egy szakasza. kép: olvasói fotó
A Duna part jelentős része önkormányzati tulajdon Dunavarsányban. Ám több helyütt a határos telkek tulajdonosai elkerítették maguknak a vízig tartó részt. Vita alakult ki az önkormányzat és köztük.

A település hivatalos oldalán jelent meg Gergőné Varga Tünde, polgármester közleménye ez ügyben. Ebben a településvezető leírja, hogy a szakértői felmérések is alátámasztják a túlterjeszkedést. Az érintett terület Taksony közigazgatási határa és a Taksony vezér Híd közötti részen van. Az önkormányzat először egyeztetésbe kezdett az érintettekkel, hogy ne kelljen jogi útra terelni az ügyet. Tavasszal az érintett telektulajdonosok hivatalos beadványban jelezték kártalanítási igényüket. Ezt az eredeti állapot visszaállítása esetén a parton megjelenő sétálókra, a vagyonvédelemre alapozzák. Ezeket az igényeket az Önkormányzat visszautasította, mivel az ingatlan vásárlásakor az érintettek nem vették meg senkitől a part menti részeket, azok tulajdonviszonya továbbra sem változott. Dunavarsány hivatalos levélben szólította fel az érintetteket a terület felszabadítására, áll a polgármesteri közleményben.

Az önkormányzat továbbra is perek megindítása nélkül szeretné visszaszerezni tulajdonát, de a mostani bejelentés szerint, ahol kell megindítják a polgári peres eljárásokat.

Külön felhívják a figyelmet arra, hogy ha az ingatlanok tulajdonosai úgy gondolják, hogy esetükben fennáll az elbirtoklás jogszabályi feltételei, ez ügyben pert indíthatnak az Önkormányzattal szemben. Ilyen eljárásról Dunavarsány vezetése nem értesült eddig.

(dunavarsány.hu)