Veszélyben volt a dunaharaszti Kisposta

//Berényi Attila
kisposta_dunaharaszti_dho_20210312

A "Kisposta" Dunaharasztin. fotó: dho

Működése alatt immár többször került veszélybe a sokak által használt, úgynevezett Kisposta működése. Az elmúlt hónapokban ismét arról lehetett hallani, hogy akár meg is szűnhet az intézmény. Mostanra kiderült, a város lépett és tovább működik majd a szolgáltató, mert nem akarták veszni hagyni, ezt a sokak számára fontos Postát.

Dunaharasztin három helyen lehet postai szolgáltatást igénybe venni. Ezek a Nagy Posta (Baktay Ervin tér), az Annaházban, szerződéses partnerként működő Postamester, valamint a Dunaharaszti 2-es posta, azaz a Kisposta a Rákóczi Ferenc u. 51-ben. Utóbbi megtartásáért küzdött az elmúlt időszakban a városvezetés.

Úgy tudjuk, hogy a Magyar Posta akart kihátrálni a még 2016 tavaszán kötött korábbi megállapodásból, ugyanis nem akarta tovább foglalkoztatni az ott dolgozó két alkalmazottat. Egy hosszabb egyeztetési folyamat eredményeként a két munkatárs az önkormányzat alkalmazásába került. Ez az állapot egészen addig marad fenn, amíg pályáztatással meg nem találják azt aki tovább működteti a Kispostát külső vállalkozóként, és egyben tovább foglalkoztatja az itt dolgozókat.

A témában született 28/2021-e számú, polgármesteri határozat itt érhető el.

 

(dunaharaszti.hu, dho)