Online konzultáció a Budapest-Belgrád projektről

//Berényi Attila
grafika: freepik / dho
A hét második felében fejtheti ki véleményét a Dunaharaszti önkormányzat a tervezett vasútfejlesztési projekttel kapcsolatban.

Még a múlt héten jelent meg az a kormányrendelet a Magyar Közlönyben, amely amellett, hogy nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítottak nagyon sok, a fejlesztéshez kapcsolódó közigazgatási hatósági ügyet, táblázatos formában felsorolta azokat a telkeket, helyrajzi szám szerint, amelyek érintettek lehetnek a beruházásban. Ezek között sok Dunaharaszti területén található is van. A témáról itt írtunk korábban.

Az önkormányzatokat váratlanul érte, az előzetes egyeztetés nélkül közölt szabályzó. Erről több közleményt is kiadott akkor Dunaharaszti polgármestere. Erről itt olvashat.

Dr. Szalay László közösségi oldalán jelentette be, hogy ígéretet kapott egy a témában rendezendő egyeztetésre. A konzultáció a városvezető közlése szerint vélhetően a hét második felében lesz, és online formában tartják meg. A polgármester közölte, hogy rá fog kérdezni a szóban forgó ingatlanokkal kapcsolatos tervekre, és a város közvéleményét érintő kérdésekre.

(dr. Szalay László / facebook)