Váratlanul érintette Dunaharaszti önkormányzatát a vasútfejlesztésről megjelent rendelet

//Tóth Gábor
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Váratlanul érintette Dunaharaszti önkormányzatát a vasútfejlesztésről megjelent rendelet
A Magyar Közlönyben jelent meg csütörtökön (2021.03.05.) az a kormányrendelet amely nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Budapest-Belgrád (itthon Budapest-Kelebia) vasútfejlesztési projekttel kapcsolatos közigazgatási hatósági ügyeket.

A szabályzó részletesen felsorolta, helyrajzi szám szerint, hogy mely telkeket érinti majd a munka. Erről itt írtunk részletesen.

Dr. Szalay László, Dunaharaszti polgármestere közösségi oldalán megjelent rövid közleményében jelezte, hogy a városvezetést teljesen váratlanul érte a Kormányrendelet. Tájékoztatása szerint semmilyen előzetes információt sem kaptak erről. A polgármester szerint hivatalos információt próbálnak arról szerezni, hogy a Rendeletben megjelölt dunaharaszti ingatlanokra vonatkozóan pontosan mit jelent a szabályzó.

UPDATE: Dunaharaszti Város újabb közlése szerint a kormányrendeletben azok a helyrajzi számok is megjelentek, akik közvetve, szomszédként érintettek. Az ígéret szerint „mindenkit meg fognak keresni és tájékoztatást adnak az őt érintő kérdésekről”. Az önkormányzat közlése szerint Dunaharaszti belterületén olyan ingatlant, amelyen ház van nem fog érinteni a vasútfejlesztés.

(dho, dr. Szalay László / facebook)